1114 Budapest, Móricz Zs. körtér 3/b. fsz. 6.
(a McDonald's mellett)
12-es kapucsengő

telefon:
Babapihenő
+36 70 354 3019
Gáspár Zsuzsanna +36 20 399 0612

nyitva: 8:00 - 17:30 (H-P)
2018. szeptember 1-től 7:30-17:30

2018. december 27. - 2019. január 2. között
téli szünet miatt ZÁRVA tartunk
nyitás: január 3., csütrötök, 7:30

mail:


Csapatunk

Anita
gyógypedagógus
kisegyermeknevelő
Zsuzsi
intézmény vezető
kisgyermek gondozó- és nevelő
Laura
kreatív animátor
csecsemő- és gyermeknevelő, gondozó
Eszter
védőnő
csecsemő- és kisgyermek gondozó szakos hallgatóZsuzsi

Nagycsaládban nőttem fel, ahol könnyen és hamar a nagyobbak kiváltsága lesz a kisebbeket gardírozni, így mióta az eszemet tudom, gyerekekkel vagyok körülvéve. 16 évesen kaptam egy szórólapot, melyben babysittereket és gyerekgondozókat kerestek, ezt a lapocskát két hosszú évig őrizgettem, mire 18 évesen végre beiratkozhattam a képzésre. Bekerülhettem abba a csodálatos világba; a legkisebbek közé és már tudtam, hol a helyem!

1998-ban részt vettem a Zsebibaba alapítvány „babysitter és gyermekgondozó” kurzusán, ahol többek között csecsemő- és gyermekgondozás, gyermeklélektan és játékelméletet tárgyakból tettem elméleti és gyakorlati vizsgát, kiváló eredménnyel. Ettől kezdve többnyire a gyerekek körül forgott az életem. Célul tűztem ki egy olyan hely létrehozását, ahol magyas szinvonalon űzhetem a szerelem-szakmámat - köszönet a családomnak a rengeteg segítségért. Olyan helyről álmodtam, ahol egész napos a játék, a mókázás, a gurulós nevetés, a mesolvasás, az símogató szeretet, az enni és inni tanulás, szaladgálás... mert varázslatos látni ezt a sok kis csodát kibontakozni. Fontosnak tartom, hogy a kicsik nyugodt, boldog és biztonságos környezetben cseperedjenek, ahol játszva tanulnak és tapasztalatokkal gazdagodnak és ahol megfelelő értékrendeket látnak maguk előtt példaként. Hogy ér tévedni, szabad hibázni és segítséget kérni, ha szükséges. Hogy kimondható hangosan a bocsánat és a szeretlek! Hogy a mosoly minden nyelven ugyan azt jelenti! A legnagyobb elismerés számomra, ha örömmel jönnek és távoznak a kicsik, ha jó a hangulat, ha nevetés, énekszó és vidámság övezi a napjainkat a Babapihenőben. Hiszek a szeretet erejében és hiszem, hogy mindenki megérdemli, hogy szeressék.

Az elmúlt évtizedben mesterévé váltam a pozitív nevelési módszereknek, kitanultam az aromaterápia művészetét, belekóstoltam a coaching tudományába és mindezek által még közelebb kerültem a kicsik és nagyok megértéséhez. Három kisgyermek édesanyjaként még ma is úgy érzem, hogy a lehető legnagyobb ajándék az éltemben a gyermekek mosolya, ragyogó tekinete és őszinte szavai.

vissza az oldal tetejére


Laura

14 éves voltam, mikor a nővérem első lánya megszületett, nagyon sok időt töltöttem velük. Ahogy bővült a családunk, a közeli rokonok egyre gyakrabban kértek meg, hogy vigyázzak a kicsikre, ekkor döntöttem el, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Azért választottam ezt a hivatást, mert a kisgyermekkort nagyon meghatározónak tartom. Nagy befolyással van a kicsik további fejlődésére. Emellett nagyon fontos számomra a művészet, mert a kisgyermek gondolati ábrázolásában a képzetek játszanak vezető szerepet, rengeteg pozitív élmény éri őket, ha rajzolnak, festenek vagy kézimunkáznak. Képesek teljesen belefeledkezni tevékenységükbe, ezáltal megélik az alkotás örömét és sikerélményét.

Általános iskolás korom óta néptáncolok és furulyázom. Középiskolába a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolába jártam, ahol emelt óraszámban tanultam rajzot, majd 2014-ben kiváló eredménnyel végeztem a Nyíregyházi Főiskola Csecsemő-és Kisgyermekgondozó szakán. Iskolás éveim alatt is igyekeztem szakmai tapasztalatot szerezni; egy játszóházban animátorként dolgoztam, rendezvények alkalmával szórakoztattam a gyerekeket. Szabadidőmben szíves festek, kézműveskedem és sportolok.

2015 áprilisa óta vagyok tagja a Babapihenő lelkes csapatának.

vissza az oldal tetejére


Anita

2009 óta foglalkozom kisgyermekekkel gyógypedagógusként - bölcsődés illetve óvodás korosztállyal egyaránt - és tartok nekik az egyéni szükségleteiknek megfelelő, játékos fejlesztő foglalkozásokat. Az első pár életévnek döntő szerepe van a gyermekek jövője szempontjából, hiszen ebben az időszakban zajlik az agyi érési folyamatokkal együtt az alapvető képességek fejlődése. Fontosnak tartom, hogy számukra korlátlan lehetőséget biztosítsunk a tapasztalatszerzésre és bátorítsuk, segítsük őket a világ aktív felfedezésében. A munkám során is erre törekszem, hiszen ebben a szenzitív időszakban a gyerekek még képesek bármit erőfeszítések nélkül magukba szívni.

Szerencsésnek érzem magam, hogy ezekben a meghatározó években foglalkozhatom a kicsikkel. Egyrészt azért, mert így hatással lehetek fejlődésükre, másrészt pedig, mert megtapasztalhatom azt az őszinte szeretetet és elfogadást, amit a gyerekektől kapunk.

Szabadidőmben szívesen sportolok; kettlebellezek és kerékpározom, illetve minden olyan tevékenység kikapcsolódást jelent számomra, melyben kiélhetem kreativitásom; kézműveskedem, barkácsolok, fejlesztő játékokat készítek. 2016 szeptembere óta vagyok a Babapihenő csapatának tagja.

vissza az oldal tetejére


Eszter

Ha valaki a családi albumjainkat lapozgatná, egyből tudná, hogy nekem milyen hivatás rendeltetett, hiszen első gyerekként az összes testvért és unokatestvért én terelgettem-szeretgettem a családi összejöveteleken. Sokáig kerestem a pontos utamat, így érettségi után gyógymasszőrnek tanultam, majd az azt követő két évben védőnő hallgató voltam, jelenleg az ELTE Kisgyermek és csecsemőgondozó karán tanulok. A tanulás mellett bébiszitterként dolgoztam több családnál is, akikkel a mai napig baráti kapcsolatot ápolok. Így jutottam el arra a felismerésre, hogy nekem bizony gyerekekkel kell foglalkoznom és kezdtem el tudatosan keresni a lehetőségeket, hogy ezt a kitűzött célomat elérhessem.

Masszőrként közel áll hozzám az egészségtudatos életmód és az "ép testben ép lélek" gondolata és arra törekszem, hogy a saját, és a rám bízottak életében is ezt a szemléletet tudjam követni. Évekig versenyszerűen röplabdáztam és úsztam, mostanában pedig a jóga világa ragadott magával. Fontos számomra a humor és az önfeledtség - igyekszem minden nap átragasztani egy kis vidámságot a körülöttem lévőkre is!

Úgy érzem, a Babapihenőben megtaláltam azt a helyet, ahol szakmailag és emberileg minden lehetőséget megadnak, hogy a választott hivatásomban kiteljesedhessek, ezért 2017. áprilisában csatlakoztam a csapathoz.

vissza az oldal tetejére


magunkról | csapatunk | árak | galéria | szemléletmód | rólunk mondták | nyitólap

bottom