Gyakori kérdések a Babapihenőről

Gyakori kérdések a Babapihenőről

Nem, nem vagyunk gyermekmegőrző. Ez egy bölcsőde jellegű gyermekfelügyelet, ahol szülők és gyermekeik a beszoktatást követően tudják igénybe venni a gyermekfelügyeleti szolgáltatást. A szülőkkel minden esetben törekszünk a fix heti látogatási rend kialakítására.

Azt, hogy maga a szolgáltatás, a napirendünk és a szakmai elvárások és törvényi szabályok tekintetében a Babapihenő úgy működik, mint egy állami óvoda/bölcsőde, az ott megszokott hátrányok nélkül. A szolgáltatásunk egyik legnagyobb előnye, hogy szabályozott keretek között biztosít rugalmas lehetőségeket a gyermekfelügyeletben, a szülők és gyermekeik egyéni igényeinek megfelelően, heti egy vagy több választott napon és időszakban.

Nem, a Babapihenő nem egy hagyományos játszóház, ahol neked kell szórakoztatnod a gyermekedet (hogy mik a lényeges különbségek, arról bővebben olvashatsz a lap alján)! A szülők nálunk csak a beszoktatás első részében és családi rendezvények alkalmával tartózkodhatnak a csoportszobában.

Minél hamarabb, mert a Babapihenő igen népszerű! Lehetőség van a férőhely előjegyeztetésére, amit foglaló befizetése ellenében tudunk biztosítani számotokra. Az előjegyzés további feltételeinek megbeszéléshez, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a választott Babapihenővel.

Minden esetben előzetes egyeztetés szükséges. Jó hírünk előttünk jár, így a Babapihenő megalakulása óta folyamatosan érdeklődnek utánunk, a gyerekeket csak a maximális csoportlétszám mértékéig tudjuk fogadni. Mivel a gyermekek szempontjából kiemelten fontos egy állandó napi/heti rutin, minden esetben törekszünk a szülőkkel a fix heti látogatási rend kialakítására.

Ez intézményenként változó, de jellemzően 10-15 fő között, ahol mindig a gyermekek számának és életkorának megfelelő létszámú és képzettségű gondozó foglalkozik a kicsikkel.

Természetesen. Azért vagyunk, hogy játszva tanítsuk meg mindenre, amire később szüksége lehet. A közösségben fejlődés egyik legnagyobb előnye, hogy a gyermekek egymástól is tanulnak. Óvodafelkészítő programunk egyik fontos célja, hogy mire óvodába kerülnek a kicsik, már élvezzék az önállóság adta szabadság előnyeit; elsajátítják az evőeszközök használatát, pohárból isznak, (részben) önállóan öltözködnek, szobatisztává válnak, megismerik és használni tudják a játékokat és kreatív eszközöket, illetve értik és alkalmazni tudják a közösségi élet alapvető szabályait.

Ez teljesen gyermek és szülő függő. Vannak, akik már 8-10 hónaposan igénylik a gyermektársaságot és van, aki csak idősebb korban érik meg a közösségi életre. Legjobban Te látod majd gyermekeden, hogy mikor vágyik a többiek közé. Fontos tudni, hogy a mai gyermekek az inger gazdag környezetnek köszönhetően hamarabb érnek meg a közösségi életre, ezért egész fiatal kortól érdemes már őket heti 1-2 alkalommal, rövidebb időre játszócsoportba vinni. Előzetes egyeztetés után szívesen fogadunk bármelyik intézményünkbe, ahol tapasztalat gondozóik tanácsát is kikérheted.

Igen, jellemzően 0,5-4 év közötti gyermekek járnak hozzánk, olyanok is, akiket őszi vagy tavaszi születésük miatt nem vettek fel az óvodába.

A beszoktatásról bővebben itt olvashatsz.

A korosztály számára kötelező, órarend szerű foglalkozások nincsenek. Mivel ez a korosztály leginkább az alapvető készségek elsajátítását tanulja, ebben segítjük őket különböző kreatív játékokkal és tevékenységekkel, mint például a gyurmázás, az ujjfestés, az éneklés, a fejlesztő játékok, a meseolvasás, a bábozás, a közös zenélés vagy a körjátékok. A gyermekek szabadon választhatnak, de természetesen folyamatosan hozzuk az újabb és újabb ötleteket és mindenki számára biztosítjuk az önálló alkotáshoz szükséges feltételeket és eszközöket.

Nem. A foglalkozások nem kötelezőek, de természetesen igyekszünk minden gyermek figyelmét felkelteni az adott tevékenység iránt.

Állandó benti lábbelit, váltóruhát, pelenkát és popsi törlőt – ha már szobatiszta, váltás fehérneműt, az időjárásnak megfelelő kinti cipőt és ruházatot, alváshoz kedvenc játékot (ha igényli, cumit), illetve amennyiben még nem iszik pohárból, saját itatót vagy cumisüveget. Nyáron naptejet és rovar riasztó spray-t. Minden másról mi gondoskodunk!

A Babapihenőben lehet pótolni! Ha bármilyen okból nem tudtok jönni és azt előre jelzitek nekünk, biztosítjuk az aktuális hónapra előjegyzett dátumok cserélését/változtatását. A kihagyott napokat az adott hónapon belül tudjátok majd lejárni, megbeszéljük a bérlet érvényességi idején belül még lehetséges napokat/időpontokat, melyből választani Tudtok (napokat a következő hónapra áttolni nem lehet). Példa: ha gyermeked kedd, csütörtökön jár hozzánk, akkor a többi napon, hétfőn, szerdán vagy pénteken lejárhatja a kihagyott alkalmat.
Ez alól kivétel a teljes havi délelőttös illetve egész napos bérlet, mert ezek díja eleve nagyon kedvezményes ellátási díjakkal vehető igénybe.

A Mikszáth Kálmán utcai Babapihenőben nincs nyári szünet, a Retek utcai Babapihenőben július-augusztus között 2 hét nyári szünetet tartunk, illetve karácsony és újév között minden Babapihenőben téli szünet van.

Kérdezd a szülőket a játszótereken! Mi csak tesszük a dolgunkat a legjobb tudásunk szerint; szeretettel, türelemmel, szakértelemmel és több mint 20 éves tapasztalattal gondoskodunk a gyermekekről.

Igazából mi a különbség a Babapihenő és egy átlagos játszóház között?

 

a Babapihenőben egy átlagos játszóházban
a gyermekekre kiváló szakképesítéssel és több éves tapasztalat rendelkező gondozók vigyáznakgondozásgyakran nem biztosítanak személyes gyermekfelügyeletet, illetve ezt a munkát sokszor kezdő babysitterek vagy szakképesítés nélküli gyermekügyelők látják el
kis létszámú csoportjaiban gyermeked számára minőségi figyelmet biztosítunk és gyermekközpontú, személyes gondoskodást nyújtunklétszámnincsenek csoportok, a Te gyermeked is csak egy az ott játszót többi között
gondozók állandósága lehetővé teszi, hogy gyermeked érzelmileg biztonságban érezze magát és személyes kötődése alakuljon ki a nevelőkkelállandóságritkán követik a gyermekek tevékenységét személyes figyelemmel és mindig más gyermekfelügyelő vigyáz rájuk
maximálisan ügyelünk a gyermekek biztonságára, minősített bútoraink és folyamatosan megújuló, igényes játékkészletünk garantálják a bababarát, megfelelően inger gazdag környezetetbiztonságos környezetsokszor találkozni nem túl jó minőségű, eléggé elhasználódott vagy az e korosztály számára nem megfelelő eszközökkel, játékok-kal
minden Babapihenő tágas kerttel rendelkezik,
így a gyermekedet napi rendszerességgel kivisszük a szabadba, ahol a korának megfelelő játékokkal és a gondozókkal is játszat, rajzolhat, labdázat, fogócskázhat
kertegy átlagos játszóházban nincs kert
a „szabadságot határokkal” („freedom within limits”) montessori elmélet alapján nevelünk, a gyermekeket folyamatosan önállóságra buzdítjuk, megismerhetik a közösség szabályait és megfelelő viselkedési mintákat mutatunk az egyes élethelyzetekrenevelésjátszóházakban nevelés vagy fejlesztés nincs, legtöbbször az előre meghirdetett programokkal/foglalkozásokkal, alkalmilag, napi 1-2 órában szórakoztatják a gyermekeket
a foglalkozásokat mindig a gyermekek létszámához és életkorához tervezzük, így mindenki talál a maga számára érdekes elfoglaltságotfoglalkozásokadott lehetőségek közül választhat a kicsi, ami nem biztos, hogy illeszkedik a képességeihez, igényeihez

 

Összefoglalva
a Babapihenő egy olyan, gondoskodóbiztonságoscsaládiasgyermekközpontúszeretetteljes hely,
ahol a Te gyermeked van a középpontban!

Számunkra az ő mosolya és a Te elégedettséged a legnagyobb elismerés!

Mit mondanak rólunk?

Kedves Babapihenős lányok! Ezúton és szeretném megköszönni azt a sok figyelmet és szeretet, amellyel Lellét gondoztátok. Mikor először viettem hozzátok, még járni sem tudott, most pedig már szalad és be nem áll a szája. Pont a napokban vettük észre, hogy “haza hozott” egy általunk kismeretlen dalt/mondókát tőletek (az így ketyeg az óra kezdetűt, interneten kerestünk rá, annyira jól ki lehetett venni a szöveget, ahogy mondta :)))
Sok sikert kívánunk a munkátokhoz, melyet nagyra étékelünk!

Lelle & szülei (2012)

Köszönjük a sok kedvességet, szeretet, amit kaptunk tőletek. Fanni is írt egy kis levelet Nektek, íme a fordítás: “Szeretek ide bölcsibe járni, holnap megyek utoljára, viszek sütit is. Léna miért nem adja oda a babáját?!”

Fanni & szülei (2019)

Kedves lányok! Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ennyire sok figyelmet, kedvességet és gondoskodást voltatok képesek adni Amáliának, több mint 18 hónapon keresztül. Ő nagyon jól érezte magát veletek, mindig örömmel mesél rólatok, nagyon fogtok hiányozni neki! Nekem nehezebb volt feldolgozni, hogy vége a bölcsis éveknek, mert olyan jó volt szorongás nélkül otthagyni nektek a kislányomat. Ő már két napja jár a francia oviba és úgy látszik hogy tetszik neki és jól érzi magát – úgy gondolom azért, mert Ti ilyen jól gondoskodtatok róla, szóval NAGYON köszönök mindent! Remélem, hogy még sok gyerek lesz ennyire szerencsés, mint Amália!

Amália & szülei (2017)

Köszönöm a sok élményt, törődést, a rengeteg türelmet és kedvességet! Hiányozni fogtok!

Ferdinánd & szülei (2021)

A szolgáltatók a tanultak mellett olyan ösztönös kisgyerek nevelési bánásmóddal rendelkeznek, ami nagymértékben alkalmssá teszi őket erre a munkára. Az egész délelőtt folyamán egyetlen olyan mozdulatot, megjegyzést, hanghordozást nem láttam és hallottam, ami egy picit is bántó lett volna a gyerekek számára. A velük való bánásmód, kommunikáció, az elfogadás, az együtt gondolkodás példaértékűnek tekinthető. Gratulálok a munkájukhoz.

MACSKE módszertani értékelése (2019. május)

Köszönjük a gondoskodást, szeretet, megértést, az élményeket és tapasztalatokat, a tudást és a bizalmat! Minden egyes itt töltött perc erősítette azt a alapot, amelyre ezután bátran építkezhetek. Szeretettel gondolunk Rátok!

Andris & szülei (2010)

A kisfiam nagyon visszahúzódó volt és 2,5 évesen még szinte semmit sem beszélt, féltem, hogy nem fogják felvenni az óvodába. Hála nektek, 5 hónap alatt teljesen kinyílt! Már nem fél a többi gyerektől a játszótéren, visszaszerzi a játékait a többiektől, ha kell és sokkal érthetőbben beszél, mint korábban. Sokat beszél a bölcsiről, nagyon szeret benneteket – néha inkább menne Babapihenőbe, mint oviba. Köszönjük a sok verset, mesét, szeretet és türelmet, amivel Petit gondoztátok és a rengeteg bíztatást, ami segített, hogy én is kitartsak. Ajánlani foglak titeket mindenkinek, mert számunkra csodát tettetek!

Peti & szülei (2020)

Így az első hónapunk után szeretnénk külön megköszönni a munkátokat! Mindenkinek üzenjük, hogy nagyon szeretünk Benneteket és köszönjük, hogy Csani ilyen jó helyen lehet. 🙂

Csanád nagyon jól érezte magát nálatok, jobb helyet nem tatlálhattunk volna neki. Ajánlani fogunk mindenkinek. Mégegyszer köszönet mindenért!

Csanád & szülei (2020)