Gyakori Kérdések a Babapihenőről


Bármikor beadhatom ide a babámat egy-két órára, ha fontos dolgom van?

Nem, nem vagyunk gyermekmegőrző. Ez egy bölcsőde jellegű gyermekfelügyelet, ahol szülők és gyermekeik a beszoktatást követően tudják igénybe venni a gyermekfelügyeleti szolgáltatást. A szülőkkel minden esetben törekszünk a fix heti látogatási rend kialakítására.

Mit jelent az, hogy „bölcsőde jellegű” szolgáltatás?

Azt, hogy maga a szolgáltatás, a napirendünk és a szakmai elvárások és törvényi szabályok tekintetében a Babapihenő úgy működik, mint egy állami óvoda/bölcsőde, az ott megszokott hátrányok nélkül. A szolgáltatásunk egyik legnagyobb előnye, hogy szabályozott keretek között biztosít rugalmas lehetőségeket a gyermekfelügyeletben, a szülők és gyermekeik egyéni igényeinek megfelelően, heti egy vagy több választott napon és időszakban.

Előzetes egyeztetés után beülhetek hozzátok játszani a babámmal (még kicsi)?

Nem, a Babapihenő nem egy hagyományos játszóház, ahol neked kell szórakoztatnod a gyermekedet (hogy mik a lényeges különbségek, arról bővebben olvashatsz a lap alján)! A szülők nálunk csak a beszoktatás első részében és családi rendezvények alkalmával tartózkodhatnak a csoportszobában.

Mikor iratkozzunk be, hogy biztosan legyen helye a gyermekemnek?

Minél hamarabb, mert a Babapihenő igen népszerű! Lehetőség van a férőhely előjegyeztetésére, amit foglaló befizetése ellenében tudunk biztosítani számotokra. Az előjegyzés további feltételeinek megbeszéléshez, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a választott Babapihenővel, elérhetőségeinket itt találod!

Bármikor beugorhatok a beszokott babámmal vagy előre kell szólni?

Minden esetben előzetes egyeztetés szükséges. Jó hírünk előttünk jár, így a Babapihenő megalakulása óta folyamatosan érdeklődnek utánunk, a gyerekeket csak a maximális csoportlétszám mértékéig tudjuk fogadni. Mivel a gyermekek szempontjából kiemelten fontos egy állandó napi/heti rutin, minden esetben törekszünk a szülőkkel a fix heti látogatási rend kialakítására. A Babapihenők elérhetőségét itt találod!

Hány fős egy csoport?

Ez intézményenként változó, de jellemzően 10-15 fő között, ahol mindig a gyermekek számának és életkorának megfelelő létszámú és képzettségű gondozó foglalkozik a kicsikkel

A 2 éves gyermekem nem iszik pohárból és nem eszik egyedül. Lassan óvodás lesz! Tudnátok segíteni?

Természetesen. Azért vagyunk, hogy játszva tanítsuk meg mindenre, amire később szüksége lehet. A közösségben fejlődés egyik legnagyobb előnye, hogy a gyermekek egymástól is tanulnak. Óvodafelkészítő programunk egyik fontos célja, hogy mire óvodába kerülnek a kicsik, már élvezzék az önállóság adta szabadság előnyeit; elsajátítják az evőeszközök használatát, pohárból isznak, (részben) önállóan öltözködnek, szobatisztává válnak, megismerik és használni tudják a játékokat és kreatív eszközöket, illetve értik és alkalmazni tudják a közösségi élet alapvető szabályait.

Mikor adjam közösségbe, még olyan kicsi!?

Ez teljesen gyermek és szülő függő. Vannak, akik már 8-10 hónaposan igénylik a gyermektársaságot és van, aki csak idősebb korban érik meg a közösségi életre. Legjobban Te látod majd gyermekeden, hogy mikor vágyik a többiek közé. Fontos tudni, hogy a mai gyermekek az inger gazdag környezetnek köszönhetően hamarabb érnek meg a közösségi életre, ezért egész fiatal kortól érdemes már őket heti 1-2 alkalommal, rövidebb időre játszócsoportba vinni. Előzetes egyeztetés után szívesen fogadunk bármelyik intézményünkbe, ahol tapasztalat gondozóik tanácsát is kikérheted, elérhetőségeinket itt találod!

A gyermekem már elmúlt 3 éves, de még nem jár oviba. Ő is jöhet hozzátok?

Igen, jellemzően 0,5-4 év közötti gyermekek járnak hozzánk, olyanok is, akiket őszi vagy tavaszi születésük miatt nem vettek fel az óvodába.

Hogyan történik a beszoktatás?

A beszoktatásról bővebben itt, a RÓLUNK rovatban olvashatsz.

Vannak-e foglalkozások?

A korosztály számára kötelező, órarend szerű foglalkozások nincsenek. Mivel ez a korosztály leginkább az alapvető készségek elsajátítását tanulja, ebben segítjük őket különböző kreatív játékokkal és tevékenységekkel, mint például a gyurmázás, az ujjfestés, az éneklés, a fejlesztő játékok, a meseolvasás, a bábozás, a közös zenélés vagy a körjátékok. A gyermekek szabadon választhatnak, de természetesen folyamatosan hozzuk az újabb és újabb ötleteket és mindenki számára biztosítjuk az önálló alkotáshoz szükséges feltételeket és eszközöket.

Mindenkinek kötelező részt venni a foglalkozásokon?

Nem. A foglalkozások nem kötelezőek, de természetesen igyekszünk minden gyermek figyelmét felkelteni az adott tevékenység iránt.

Mit kell hozni a gyermekemnek a Babapihenőbe?

Állandó benti lábbelit, váltóruhát, pelenkát és popsi törlőt – ha már szobatiszta, váltás fehérneműt, az időjárásnak megfelelő kinti cipőt és ruházatot, alváshoz kedvenc játékot (ha igényli, cumit), illetve amennyiben még nem iszik pohárból, saját itatót vagy cumisüveget. Nyáron naptejet és rovar riasztó spray-t. Minden másról mi gondoskodunk!

Betegség vagy hiányzás esetén az előre befizetett napjainkat elveszítjük?

A Babapihenőben lehet pótolni! Ha bármilyen okból nem tudtok jönni és azt előre jelzitek nekünk, biztosítjuk az aktuális hónapra előjegyzett dátumok cserélését/változtatását. A kihagyott napokat az adott hónapon belül tudjátok majd lejárni, megbeszéljük a bérlet érvényességi idején belül még lehetséges napokat/időpontokat, melyből választani Tudtok (napokat a következő hónapra áttolni nem lehet). Példa: ha gyermeked kedd, csütörtökön jár hozzánk, akkor a többi napon, hétfőn, szerdán vagy pénteken lejárhatja a kihagyott alkalmat.
Ez alól kivétel a teljes havi délelőttös illetve egész napos bérlet, mert ezek díja eleve nagyon kedvezményes ellátási díjakkal vehető igénybe.

Egész évben nyitva tart a Babapihenő?

A Mikszáth Kálmán utcai Babapihenőben nincs nyári szünet, a Retek utcai és a Móricz Zsigmond körtéri Babapihenőben július-augusztus között 2 hét nyári szünetet tartunk, illetve karácsony és újév között minden Babapihenőben téli szünet van.

Mi olyan jó a Babapihenőben?

Kérdezd a szülőket a játszótereken! Mi csak tesszük a dolgunkat a legjobb tudásunk szerint; szeretettel, türelemmel, szakértelemmel és több mint 20 éves tapasztalattal gondoskodunk a gyermekekről.


Igazából mi a különbség a Babapihenő és egy átlagos játszóház között?


a Babapihenőben

  egy átlagos játszóházban

a gyermekekre kiváló szakképesítéssel és több éves tapasztalat rendelkező gondozók vigyáznak gondozás gyakran nem biztosítanak személyes gyermekfelügyeletet, illetve ezt a munkát sokszor kezdő babysitterek vagy szakképesítés nélküli gyermekügyelők látják el

kis létszámú csoportjaiban gyermeked számára minőségi figyelmet biztosítunk és gyermekközpontú, személyes gondoskodást nyújtunk létszám nincsenek csoportok, a Te gyermeked is csak egy az ott játszót többi között

A gondozók állandósága lehetővé teszi, hogy gyermeked érzelmileg biztonságban érezze magát és személyes kötődése alakuljon ki a nevelőkkel állandóság ritkán követik a gyermekek tevékenységét személyes figyelemmel és mindig más gyermekfelügyelő vigyáz rájuk

maximálisan ügyelünk a gyermekek biztonságára, minősített bútoraink és folyamatosan megújuló, igényes játékkészletünk garantálják a bababarát, megfelelően inger gazdag környezetet biztonságos környezet sokszor találkozni nem túl jó minőségű, eléggé elhasználódott vagy az e korosztály számára nem megfelelő eszközökkel, játékok-kal

minden Babapihenő tágas kerttel rendelkezik,
így a gyermekedet napi rendszerességgel kivisszük a szabadba, ahol a korának megfelelő játékokkal és a gondozókkal is játszat, rajzolhat, labdázat, fogócskázhat
kert egy átlagos játszóházban nincs kert

a „szabadságot határokkal” („freedom within limits”) montessori elmélet alapján nevelünk, a gyermekeket folyamatosan önállóságra buzdítjuk, megismerhetik a közösség szabályait és megfelelő viselkedési mintákat mutatunk az egyes élethelyzetekre nevelés játszóházakban nevelés vagy fejlesztés nincs, legtöbbször az előre meghirdetett programokkal/foglalkozásokkal, alkalmilag, napi 1-2 órában szórakoztatják a gyermekeket

a foglalkozásokat mindig a gyermekek létszámához és életkorához tervezzük, így mindenki talál a maga számára érdekes elfoglaltságot foglalkozások adott lehetőségek közül választhat a kicsi, ami nem biztos, hogy illeszkedik a képességeihez, igényeihez


Összefoglalva
a Babapihenő egy olyan, gondoskodó, biztonságos, családias, gyermekközpontú, szeretetteljes hely,
ahol a Te gyermeked van a középpontban!


Számunka az ő mosolya és a Te elégedettséged a legnagyobb elismerés!vissza a nyitólapra
bottom