Móricz Zsigmond körtéri Babapihenő

Móricz Zsigmond körtéri Babapihenő

1114 Budapest, Móricz Zs. körtér 3/b. fsz. 6.
(a McDonald’s mellett)
12-es kapucsengő

telefon: +36 70 354 3019
mail: [email protected]

nyitva: 8:00 – 16:30 (H-P)

fenntartó: Babaszoba Nonprofit Kft.

 

A körtéri Babapihenő 2008. szeptermberében nyitotta meg kapuit a 0,5 – 3 éves csöppségek előtt. A családias kis játszóhely egy földszinti lakásban került kialakításra, ahol rendezett fogadó helység, két tágas csopotszoba és pelenkázó szoba áll a kis vendégek rendelkezésére, kényelmüket továbbá egy takaros fürdőszoba, egy tökéletesen felszerelt konyha és egy a kicsik számára is biztonságosan használható mellékhelység is szolgálja. Az ingatlan hatalmas, 600 nm-es parkosított kerttel rendelkezik, melyen belül egy 50 nm-es saját játszóteret rendeztünk be a manóknak – mindez a lakóházak védelmét élvező, zaj és szmogvédett területen, így semmi sem zavarjhatja a nyugodt játékot.

Télen-nyáron a szabadban

A bölcsődés kor egyik legfontosabb része a mozgás, aminek meghatározó szerepe van a testi, szellemi és lelki fejlődésében. Tágas kertünkben és biztonságos játszóterünkön télen-nyáron lehetőség nyílik a kúszásra, mászásra, ugrásra, szaladgálásra. Megnézzük a madarkat és gilisztát, ha lehet piknikezünk a zöld fűben. Labda, csúszda, mászóka, hinta, homokozó… gyerünk fogócskázni!

Játszunk most együtt

A játék a kisgyermekek legfőbb tevékenysége, amikor észrevétlenül tanulnak, fejlődnek. Nem tanítjuk őket, inkább mi is játszunk! Sokat és minden félét! Minden nap! …és a játék során nem csak a gyerekek fejlődnek, ügyesednek. Nekünk, felnőtteknek sem árt meg, ha kicsit újra gyerekek lehetünk!

Alkotunk és maszatolunk

A totyogóknak a kötött programokhoz nincs türelme, nekik fontosabb a szabad játék. De ők is ügyesen rajzolnak, felstenek, ragasztanak, ha megfelelő eszközöket adunk a kezükbe. Bár mikor örömmel vetik magukat az alkotás örömébe, vagy a muzsika varázsába. Ünnepekre készüléskor ujjal festeni pont olyan jó, mint zenélni! A lényeg, hogy mindeki számára jó móka legyen!

 

Csapatunk

A szolgáltatók a tanultak mellett olyan ösztönös kisgyerek nevelési bánásmóddal rendelkeznek, ami nagymértékben alkalmassá teszi őket erre a munkára. Az egész délelőtt folyamán egyetlen olyan mozdulatot, megjegyzést, hanghordozást nem láttam és hallottam, ami egy picit is bántó lett volna a gyerekek számára. A velük való bánásmód, kommunikáció, az elfogadás, az együtt gondolkodás példaértékűnek tekinthető. Gratulálok a munkájukhoz.”
MACSKE módszertani értékelése (2019. május)

Zsuzsi

Eredeti szakmám a kereskedelemhez kapcsolódik, ám életem többnyire a gyerekek körül forgott már egészen fiatal korom óra.

1998-ban a Zsebibaba alapítvány „babysitter és gyermekgondozó” kurzusát elvégezve többek között csecsemő- és gyermekgondozás, gyermeklélektan és játékelméletet, baba elsősegély tárgyakból tettem elméleti és gyakorlati vizsgát, kiváló eredménnyel. Ettől kezdve mindig volt egy vagy több családom, ahol babysitterként dolgoztam. A gyerekekkel töltött idő közben megálmondtam egy olyan helyet, ahol a legjobbat adhatom magamból. Ahol egész napos a szeretteljes, vidám légkör és boldog kisemberek élik tevékeny mindennapjaikat a legnagyobb biztonságban, szakérőt figyelem és gondoskodás mellett.

2008-ban találkoztam Verával és Évával, a Retek utcai Babapihenő tulajdonosaival és valóra vált a nagy álom: segítségükkel létre hoztam a második Babapihenőt a körtéren.

Több mint 20 éve kifogyhatatlan lelkesedéssel dolgozom gyerkőcökkel. A folyamatos fejlődés számomra az élet része. A külföldi munkáim és tanulmányaim során megtanultam angolul, spanyolul és nemetül. Az elmúlt évtizedben elsajátítottam apozitív nevelésimódszertan és pszighológia alapjait, professzionális aromaterapeuta lettem és Life Coach képesítést szereztem. Jelenleg EFT terapeuta hallgató vagyok a Complimentary Therapists Accredited Association (CATT) képzésén. Boldog felesége vagyok a férjemnek és általa négy csodás kisgyermek édesanyja, amiért kimondhatatlanul hálás vagyok. 

 

Hiszek a szeretet erejében és hiszem,
hogy mindenki megérdemli, hogy szeressék!
 
Még ma is úgy érzem, hogy a lehető legnagyobb ajándék az éltemben a gyermekek mosolya, ragyogó tekinete és őszinte ölelése.
Szeretném, ha tudnák, az életük szólhat többről,
mint a megfelelés, a teljesítmény, harc az elismerését.

 Hogy tökéletesen fantasztikusak már születésüktől fogva!
Ezért indítottam útjára 2020-ban nagyobbak számára az
Elég jó vagy! programokat
 

Laura

14 éves voltam, mikor a nővérem első lánya megszületett, nagyon sok időt töltöttem velük. Ahogy bővült a családunk, a közeli rokonok egyre gyakrabban kértek meg, hogy vigyázzak a kicsikre, ekkor döntöttem el, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Azért választottam ezt a hivatást, mert a kisgyermekkort nagyon meghatározónak tartom. Nagy befolyással van a kicsik további fejlődésére. Emellett nagyon fontos számomra a művészet, mert a kisgyermek gondolati ábrázolásában a képzetek játszanak vezető szerepet, rengeteg pozitív élmény éri őket, ha rajzolnak, festenek vagy kézimunkáznak. Képesek teljesen belefeledkezni tevékenységükbe, ezáltal Lauramegélik az alkotás örömét és sikerélményét.

Általános iskolás korom óta néptáncolok és furulyázom. Középiskolába a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolába jártam, ahol emelt óraszámban tanultam rajzot, majd 2014-ben kiváló eredménnyel végeztem a Nyíregyházi Főiskola Csecsemő-és Kisgyermekgondozó szakán. Iskolás éveim alatt is igyekeztem szakmai tapasztalatot szerezni; egy játszóházban animátorként dolgoztam, rendezvények alkalmával szórakoztattam a gyerekeket. Szabadidőmben szíves festek, kézműveskedem és sportolok.

2015 áprilisa óta vagyok tagja a Babapihenő lelkes csapatának.

Bea

Mindig is nagyon szerettem gyerekek közelében lenni, ezért még a 90-es évek elején általános ápolói, majd gyermekgondozó szakápolói képesítést szereztem. Több mint tíz évet dolgoztam a László Kórház csecsemőosztályán, majd 2007-ben a Juhász Gyula Szegedi Tudomány Egyetemen egészségtanári diplomámval gazdagodtam. Két csodálatos, már felnőtt gyermek van és egy tündéri kishölgy nagymamája vagyok. Jól kijövök minden korosztállyal, de tudom, leginkább a kicsik állnak közel a szívemhez. Türelmes, gondoskodó, következetes nevelő vagyok.

Részt vettem a Babapihenő korai éveinek életében, négy éven át voltam a csapat tagja, majd más felé vitt az élet. 2020-ban visszatalátam ide és örömmel csatlakoztam hozzájuk újra.

Galéria
Szemléletmód
“A gyermekneveléshez csak két dolog kell, de abból végtelen: türelem és szeretet.
Ha ez megvan, a többi már magától jön!”
 

A kisgyermek kíváncsi tekintettel néz körül és fejében százával hemzsegnek a (néha kimondatlan) kérdések. Mi együtt fedezzük fel a világ csodáit, gyerek-szavakkal írjuk le őket és megválaszoljuk a sok MIÉRT-et. Például hogy hogyan hűl ki a forró víz és miből lesz a jég? Mi a nehéz és a könnyű? Mi a különbség az egy és a sok között? Milyen hangja van a szélnek és milyen az esőnek? Hogyan kell jól fogni a ceruzát? Hogyan készül a sütemény? Hogyan kell óvatosan lapozni a mesekönyvet, hogy ne szakadjanak el a lapok? Mi helyes és mi helytelen? Miért dühösek a felnőttek? Pontosan miből is lesz a tea? Miért hozzuk a dolgokat, amikor visszük? Ki az a Mikulás és mnek jön ide? Milyen sorrendben kell magunkra húzni az egyes ruhadarabokat? Mi az a következmény? Mi az hogy türelem? … ismerős kérdések?! Hát addig játszunk és beszélgetünk és mutatjuk, míg megtanulják. Így lesznek gyermekeink egyre ügyesebbek és kiteljesedettebbek önmagukon belül.

Az apróságoknak napi rendszereséggel, különböző foglalkozásokat tartunk,
melyek során segítjük önálló fejlődésüket az alábbi területeken

   • mozgás fejlődés,
   • észlelési és megértési képesség,
   • kreativitás,
   • önkifejező képszség,
   • matematikai és logikai képességek,
   • személyiség ismeret, szociális- és érzelmi érzékelés,
   • kommunikációs képesség, nyelvhasználatát és tiszta beszéd készsége,
   • valamit megfelelő testi fejlődés.

Minden gyermek különleges emberi lény, aki saját egyéni módján növekszik és fejlődik. Életének első 5 éve a legmeghatározóbb. Ekkor tanulja meg a viselkedési mintái nagy részét és a későbbi élete megalapozásához szükséges ismereteinek 80%-át, mint a járás, a szem-kéz koordináció vagy az önkifejezés formái, és felismerő képességük is kinyílik. Nagyon fontos számunkra, hogy a gyermekek életüknek ebben a törékeny és igazán fontos szakaszában megfelelő útmutatást kapjanak és hogy mindez a családi fészek melegét idéző hangulatban, számukra biztonságos és szeretetteljes környezetben történjen. Hozzásegítjük a kicsiket, hogy játszva sajátíthassák el az egészséges életmód szemléletét és közben felfedezzék az őket körülvevő csodálatos világot. Elsődlegesnek tartjuk, hogy megfelelő érzelmi és fizikai mintákat közvetítsünk a gyerekek felé, de mindezt a saját nyelvükön: a megfelelő szavakkal, öleléssel, mosollyal, bátorítással, egymásra való odafigyeléssel, simogatással vagy épp dorgálással. Nekünk fontos, hogy derűs, szeretetteljes kapcsolat alakuljon ki a gondozó és gyermek között, illetve a gyermekekben egymás között. A gyermek közösségi életére való felkészítésénél kiemelt hangsúlyt kap a tolerancia, konfliktusok kezelése, a kompromisszum készség, a kommunikáció fontosságának megtanulása, valamint a másság elfogadása.

Babapihenő – Móricz Zsigmond körtér
2008. szeptember

Rólunk mondták

Köszönjük a sok kedvességet, szeretet, amit kaptunk tőletek. Fanni is írt egy kis levelet Nektek, íme a fordítás: “Szeretek ide bölcsibe járni, holnap megyek utoljára, viszek sütit is. Léna miért nem adja oda a babáját?!”

Fanni & szülei (2019)

Kedves Babapihenős lányok! Ezúton és szeretném megköszönni azt a sok figyelmet és szeretet, amellyel Lellét gondoztátok. Mikor először viettem hozzátok, még járni sem tudott, most pedig már szalad és be nem áll a szája. Pont a napokban vettük észre, hogy “haza hozott” egy általunk kismeretlen dalt/mondókát tőletek (az így ketyeg az óra kezdetűt, interneten kerestünk rá, annyira jól ki lehetett venni a szöveget, ahogy mondta :)))
Sok sikert kívánunk a munkátokhoz, melyet nagyra étékelünk!

Lelle & szülei (2012)

A szolgáltatók a tanultak mellett olyan ösztönös kisgyerek nevelési bánásmóddal rendelkeznek, ami nagymértékben alkalmssá teszi őket erre a munkára. Az egész délelőtt folyamán egyetlen olyan mozdulatot, megjegyzést, hanghordozást nem láttam és hallottam, ami egy picit is bántó lett volna a gyerekek számára. A velük való bánásmód, kommunikáció, az elfogadás, az együtt gondolkodás példaértékűnek tekinthető. Gratulálok a munkájukhoz.

MACSKE módszertani értékelése (2019. május)

Kedves lányok! Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ennyire sok figyelmet, kedvességet és gondoskodást voltatok képesek adni Amáliának, több mint 18 hónapon keresztül. Ő nagyon jól érezte magát veletek, mindig örömmel mesél rólatok, nagyon fogtok hiányozni neki! Nekem nehezebb volt feldolgozni, hogy vége a bölcsis éveknek, mert olyan jó volt szorongás nélkül otthagyni nektek a kislányomat. Ő már két napja jár a francia oviba és úgy látszik hogy tetszik neki és jól érzi magát – úgy gondolom azért, mert Ti ilyen jól gondoskodtatok róla, szóval NAGYON köszönök mindent! Remélem, hogy még sok gyerek lesz ennyire szerencsés, mint Amália!

Amália & szülei (2017)

Köszönöm a sok élményt, törődést, a rengeteg türelmet és kedvességet! Hiányozni fogtok!

Ferdinánd & szülei (2021)

A kisfiam nagyon visszahúzódó volt és 2,5 évesen még szinte semmit sem beszélt, féltem, hogy nem fogják felvenni az óvodába. Hála nektek, 5 hónap alatt teljesen kinyílt! Már nem fél a többi gyerektől a játszótéren, visszaszerzi a játékait a többiektől, ha kell és sokkal érthetőbben beszél, mint korábban. Sokat beszél a bölcsiről, nagyon szeret benneteket – néha inkább menne Babapihenőbe, mint oviba. Köszönjük a sok verset, mesét, szeretet és türelmet, amivel Petit gondoztátok és a rengeteg bíztatást, ami segített, hogy én is kitartsak. Ajánlani foglak titeket mindenkinek, mert számunkra csodát tettetek!

Peti & szülei (2020)

Köszönjük a gondoskodást, szeretet, megértést, az élményeket és tapasztalatokat, a tudást és a bizalmat! Minden egyes itt töltött perc erősítette azt a alapot, amelyre ezután bátran építkezhetek. Szeretettel gondolunk Rátok!

Andris & szülei (2010)

Így az első hónapunk után szeretnénk külön megköszönni a munkátokat! Mindenkinek üzenjük, hogy nagyon szeretünk Benneteket és köszönjük, hogy Csani ilyen jó helyen lehet. 🙂

Csanád nagyon jól érezte magát nálatok, jobb helyet nem tatlálhattunk volna neki. Ajánlani fogunk mindenkinek. Mégegyszer köszönet mindenért!

Csanád & szülei (2020)